Energielabel

Gaat u een gebouw verkopen, verhuren of opleveren, dan heeft u een energielabel nodig. Wij helpen u hier graag aan.

Wat is een energielabel?

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen. Een energielabel geeft de energieprestaties van een gebouw weer. Het label, vergelijkbaar met het energielabel op huishoudelijke apparaten, classificeert een gebouw op basis van zijn energie-efficiëntie. Het doel van een energielabel is om u bewust te maken van uw energieverbruik, u inzicht te geven in de energieprestaties van het pand en u aan te moedigen energiebesparende maatregelen te nemen.

Een energielabel wordt meestal weergegeven als een letterklasse, variërend van A tot G, waarbij klasse A staat voor zeer energiezuinig en klasse G voor weinig energiezuinig.

Er zijn verschillende factoren die meetellen bij het opstellen van een energielabel. Denk hierbij aan de isolatie, verwarmings- en koelsystemen, ventilatie, verlichting en het gebruik van hernieuwbare energiebronnen.

Een energielabel is niet verplicht bij bijzondere gebouwen, zoals een beschermd monument of fabriekshal.

Hoe gaan wij te werk?

Bij Schok Bouwkundig Ingenieurs begrijpen we dat elk gebouw uniek is. Daarom bieden wij maatwerk. Onze ervaren bouwkundig ingenieurs voeren grondige analyses uit om de energieprestaties van uw gebouw te beoordelen. We identificeren mogelijkheden voor verbetering en adviseren u over strategieën om de energie-efficiëntie te verhogen.

Energielabel door Schok?

Het aanvragen van een energielabel via Schok Bouwkundig Ingenieurs is eenvoudig. Neem vandaag nog contact met ons op en wij zullen u begeleiden door het proces. Samen bouwen we aan een groenere toekomst.